Low beam bulbs - Ford B-Max Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 15th August 2019, 17:10 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 3
Low beam bulbs

Hi looking for a bit of advice I have a 65 plate B-max and the low beam light bulbs have stopped working, I have replaced both bulbs and still the same can anyone give me any advice on this please.
Drg1981 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 15th August 2019, 20:17
Senior Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 257
sounds like a fuse problem, (possibly a relay) but check the fuse first.

ps fuses can blow when a bulb blows, unusual, but not uncommon.
Gremlin is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 15th August 2019, 20:46
Senior Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: Bristol
Posts: 968
That was my first thought Gremlin. I've had bulbs breaking fuses once or twice, but surely they don't put both headlamps on the same fuse, do they?

B Max Titanium X 1.0 125 bhp in Magnetic with built in SatNav and rear sensors.
cianpars is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 16th August 2019, 07:29 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 3
Thanks guys ill check out the fuses.
Drg1981 is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 17th August 2019, 20:11
Senior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Mid Wales
Posts: 98
There are no fuses for dip beam. The bulbs are controlled by the BCM, possibly a smart/temp FET.
You could try disconnecting the battery for a few minutes.

B-Max Titanium 1.0 125bhp manual City Pack.
pegleg is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 25th August 2019, 11:41 Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 3
Thanks for the feedback guys, all fuses are fine disconnected the battery and still no joys
Drg1981 is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 26th August 2019, 13:20
Senior Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: Bristol
Posts: 968
Sounds like a job for an auto electrician or the main dealer then.

B Max Titanium X 1.0 125 bhp in Magnetic with built in SatNav and rear sensors.
cianpars is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 29th August 2019, 19:00
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Nottingham
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Drg1981 View Post
Hi looking for a bit of advice I have a 65 plate B-max and the low beam light bulbs have stopped working, I have replaced both bulbs and still the same can anyone give me any advice on this please.
I have this exact same issue. I noticed the other day they weren't working. I haven't changed the bulb yet or tried tripping anything. Weird we have the same fault, mine's 14 plate diesel.
chipsdigme is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford B-Max Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome